Aanvang: zondag 12 mei 2019, 00.00 uur 
Tot: zondag 19 mei 2019, 00.00 uur

Fietsvakantie Mallorca tijdens jubileumjaar WTC de Slinge 2019

Op 12 mei 2019 zijn we met een groep van 5 vrouwen en 8 mannen afgereisd naar Mallorca, om daar te gaan genieten van een fietsvakantie. Na een voorspoedige vlucht kwamen we laat in de avond aan bij ons hotel in Can Picafort,  in het noord- oosten van het eiland, een goede uitvalsbasis om mooie tochten te gaan maken.
 

De eerste fietsdag hebben we onze huurfietsen in ontvangst genomen en gebruiksklaar gemaakt.  Dit en andere praktische zaken waren geregeld door Erik Ruesink van de Reizende Renner. Onder begeleiding van Erik hebben we de eerste rit gemaakt , zodat we ons al vast een beetje konden oriënteren. De route kende mooie weggetjes , en we kwamen door mooie dorpjes. 70 km. en 715 hoogtemeters.
 

De tweede dag hebben we ons opgesplitst in 2 groepen, zodat iedereen naar eigen voorkeur qua afstand en tempo kon fietsen en genieten. De Puig Major beklommen, bereikbare hoogte op de fiets is 817 meter, vanuit 2 kanten te beklimmen. Toch een tocht van 117 kilometer met 2020 hoogtemeters. De Sa Calobra, mooie haarspeldbochten, een afdaling van 9,5 kilometer naar de zee, en dan weer dezelfde weg klimmend terug.  Cap Formentor, een schiereiland aan de oostkust, met op de kaap een vuurtoren.  85 kilometer en 1368 hoogtemeters. Buiten deze namen nog veel meer colletjes en weggetjes befietst, allemaal mooi en verrassend.


Aan het eind van de ritten zochten we elkaar altijd op het terras op, onder het genot van een drankje, en kwamen de sterke verhalen. Het was een heel geslaagde week met veel kilometers, hoogtemeters, lol ,en gezelligheid !