Aanvang: zondag 7 april 2019, 00.00 uur 
Tot: zondag 7 april 2019, 00.00 uur

MTB Clinic

Het is inmiddels 2019, in de loop van het jaar bestaat onze vereniging 25 jaar, dat is een moment op bij stil te staan. Zoals bij de algemene ledenvergadering benoemd en afgestemd gaan we dit jaar enkele activiteiten organiseren. Helaas lukt dat niet om allemaal gratis te organiseren, om de contributie van onze vereniging laag te houden wordt een eigen bijdrage gevraagd, vanuit het bestuur bekijken we welke bijdrage van de vereniging wordt bijgedragen. Wij hopen dat we met de diverse activiteiten een ieder de mogelijkheid geven om samen het 25 jarig jubileum te vieren.

Er is een groep die zich kan voorbereiden op een trip naar Mallorca mei 2019, echter het is voor de tijd mogelijk om met de leden een MTB Clinic te volgen. Ook voor de mensen die geen MTB hebben is er mogelijkheid om deel te nemen. Wij hebben in www.mtbclinic.nl een partij gevonden waar het mogelijk is om ook een fiets te huren.

Rode draad tijdens de clinic is verbetering van de flow: hoe en wanneer rem ik zo min mogelijk en wat zijn de diverse technieken bij obstakels om niet af te stappen. Toegepast in verschillende situaties zoals klimmen/dalen, vele soorten bochten van platte , ruime tot steile kom en krappe S-bochten, drops, trappen etc. Geheel naar jullie wensen en mogelijkheden. Specifieke technieken zoals wheelie is ook mogelijk.  De mountainbikeclinic is kortom een afwisselende uitdaging voor de beginnende en gevorderde mountainbiker.

Wij hebben overwogen om de clinic in de omgeving van Varsseveld te organiseren, maar in overleg met MTB Clinic denken wij dat het leuker is om vanuit de uitvalsbasis van MTB Clinic te vertrekken. De clinic vindt plaats vanuit hun bedrijf, Kerkallee 37A in Velp, vlakbij het Veluwemassief rondom de Posbank waarin we verschillende technische circuits tegenkomen die speciaal zijn aangelegd. Daarnaast beschikken ze overeen sfeervolle, ongedwongen ontvangstruimte met vrouwen en heren omkleedruimtes, douches en toiletten. Maar ook met een uitgebreide onderhoudswerkplaats, onmisbaar voor een succesvolle mountainbikeclinic. Voor het geval het nodig is staan alle benodigde gereedschappen, juiste onderdelen en noodzakelijke uitrustingstukken zoals protectie, pedalen en schoenen gratis tot onze beschikking.

Wij denken dat de speciale hang-out mountainbike sfeer bij mtbclinc.nl een bijzonder tintje aan dit jubileumuitje zal geven.